« takaisin etusivulle

Hyötyä sekä yrityksille että yhteiskunnalle!

10.10.2016

luotettava_kumppani_yhteiskuntaraportti.jpg

Suomen Tilaajavastuun tavoitteena on tehdä lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen helpoksi ja keventää yritysten hallinnollista kuormaa. Mitä helpompaa lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen yrityksille on, sitä tehokkaammin myös lain tavoitteet harmaan talouden torjunnassa toteutuvat.

Olemme teettäneetOwal Group Oy:llä selvityksenLuotettava KumppanijaRaportti -palveluidenkäytön yhteiskunnallisista hyödyistä. Selvityksen lähtötietoina on käytetty työ- ja elinkeinoministeriön aikaisempia selvityksiä, verottajan tilastoja, Suomen Tilaajavastuu Oy:n tietoja sekä eri tahojen haastatteluja.

Luotettava Kumppani -palvelu vapauttaa yritysten varoja hallinnosta liiketoimintaan

Luotettava Kumppani -palvelu paitsi vähentää yritysten byrokratiakustannuksia, se myös parantaa tilaajavastuuselvitysten kattavuutta ja laatua. Keskiverrolle toimittajayritykselle Luotettava Kumppani -palveluun kuuluminen on selvityksen mukaan kannattavaa, jos tilaajavastuuselvityksiä on toimitettava enemmän kuin yksi vuodessa. Luotettava Kumppani -yrityksiä on tällä hetkellä lähes 57 600.

Tilaajavastuu.fi-sivuilta löytyvässä Raportti-palvelussa tehdään selvityksen mukaan vuosittain 6,5 miljoona Luotettava Kumppani -raporttihakua. Keskivertokäyttäjä tekee vuodessa 200 raporttihakua. Raportti-palvelu vähentää hallinnollista työtä keskivertokäyttäjältä 13 työpäivää vuodessa.

  • Pienelle tilaajalle kustannussäästö on vuodessa useita satoja euroja, suurelle tilaajalle useita tuhansia euroja – kaikkein suurimmille jopa yli 10 000 euroa.
  • Yhteiskunnallisesti Luotettava kumppani -palvelu tuottaa vuosittain lähes 20 miljoonan säästön yritysten byrokratiakustannuksissa.
  • Jos kaikki yritykset käyttäisivät Raportti-palvelua, toisi se suomalaisille yrityksille lähes sadan miljoonan euron säästön byrokratiakustannuksissa.

Luotettava Kumppani huolehtii verojensa maksusta

Luotettava Kumppani -yritykset huolehtivat verojen maksamisesta selvästi paremmin kuin muut yritykset. Luotettavilla Kumppaneilla on verovelkaa keskimäärin lähes viidennes vähemmän kuin kaikilla yrityksillä. Lisäksi Luotettavat Kumppanit reagoivat nopeasti verovelkaan, koska yrityksillä on intressi saada palvelussa julkaistu merkintä häiriöistä verotiedoissa poistetuksi. Selvityksen perusteella Luotettava Kumppani -palvelu on vähentänyt yritysten verovelkaa 240 miljoonaa euroa.

Rakennusalan Luotettava Kumppani -yrityksistä verovelkaa on harvemmilla yrityksillä ja määrät ovat pienempiä. Keskimäärin joka neljännellä kaikista rakennusalan yrityksistä on verovelkaa, mutta rakennusalan Luotettava kumppani -yrityksistä verovelkaa on vain joka kymmenennellä. Selvityksen mukaan rakennusalalla Luotettava Kumppani -palvelu on tukenut verovelan vähentämistä 30 miljoonalla eurolla.

Liittymällä Luotettavaksi Kumppaniksi ja käyttämällä Raportti-palvelua olet mukana vähentämässä byrokratiaa ja harmaata taloutta. Samalla voit pienentää yrityksesi hallinnollisia kustannuksia. Luotettavaksi Kumppaniksi liittyminen ei ole vain palvelus tilaajillesi, vaan myös itsellesi ja yrityksellesi! Voit laskea oman säästösi hyötylaskurimme avulla.

Voit tutustua yhteiskuntaraporttiin tarkemmin täällä: 

Lataa Yhteiskunnalliset hyödyt -esite


Lue lisää aiheesta