« takaisin

Herkullista Maailman vegaanipäivää!

01.11.2019

Herkullista Maailman vegaanipäivää!

Tänään vietetään 25:ttä maailman vegaanipäivää. Sen tarkoituksena on korostaa vegaani- ja kasvisruokavalion merkitystä. Vegaanipäivän vietto alkoi vuonna 1994 Isossa-Britanniassa paikallisen vegaaniyhdistyksen juhlistaessa 50. toimintavuottaan. Maailma onkin muuttunut paljon niin 25:ssä kuin myös 75:ssä vuodessa, ja tänä päivänä vegaanisten tuotteiden valikoima on todella laaja.

Kasvisperäisellä ruoalla ilmastonmuutosta vastaan

Ilmastonmuutoksen hidastamisen yhdeksi ratkaisuksi onkin ehdotettu kasviperäisten ruokien lisäämistä lautasella. Olemme vastuullisena yrityksenä halunneet tarttua tähän ja kokeilleet useamman kerran täysin vegaanisen aamupalan tarjoamista sisäisissä kick-off-tilaisuuksissamme. Ennen tätä kokeilua tarjolla on aina ollut vegaaninen vaihtoehto, ja kahvimaitona toimistollamme on jo kauan ollut mahdollista käyttää myös kauramaitoa.

Vegaanitilaajavastuulaisia

Meistä muutama noudattaa vegaanista ruokavaliota ja kasvissyöjiä joukossamme on useampia. Instagram-tilillämme olemme jakaneet muutaman tilaajavastuulaisten vegaaniruokakuvia. Vegaanisen ruoan kokeilemista ei tarvitse jännittää ja liikkeelle pääsee usein todella pienillä muutoksilla. Alkuun pääsee vaihtamalla vaikka jauheliha vegaaniseen vaihtoehtoon tai laittamalla leivän päälle kokeeksi vegaanista juustoa.

Mites on, syödäänkö teillä vegaanista ruokaa?

 


Lue lisää aiheesta