« takaisin etusivulle

Entistä ehompi Luotettava Kumppani -raportti

Luotettava-Kumppani-liikenneluvat-rating

Vaikka vuotta 2017 on vielä himpun verran jäljellä, on nyt jo hyvä hetki suunnata katse siihen, mitä muutoksia Luotettava Kumppani -raportilla on tänä vuonna tapahtunut!

Kertauksen vuoksi: Luotettava Kumppani -palvelu mahdollistaa yrityksen tilaajavastuulain edellyttämien tietojen sähköistämisen, ja Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot koostetaan näppäräksi raportiksi, josta löytyy kaikki tarpeellinen.

Keväällä aloitimme palveluidemme uudistamisen siirtämällä kaikki palvelumme ja niihin kirjautumisen uuden yritystilin alle, ja raporttien haku tapahtuu nykyään kirjautumalla ensin yritystilille ja siirtymällä sitten Raportti-palveluun.

Tammi-helmikuussa Verohallinto uudisti järjestelmiään, ja nykyään saamme verojen maksutiedot automaattisesti verottajalta joka päivä. Muutokset verojen maksutiedoissa päivittyvät Luotettava Kumppani -raportille jouhevasti, eikä enää ole tarvetta tilata erikseen verovelkatodistusta, jotta tiedot saisi nopeasti päivitettyä raportille.

Kesän korvalla aloimme lisätä raportille vastuuvakuutusten lisäksi myös potilasvakuutuksia vapaaehtoisena vakuutustietona. Tilaajavastuulaki ei vaadi potilasvakuutuksen tarkistamista, mutta terveys- ja sairaanhoitoalan yrittäjille ja yrityksille potilasvakuutus on kuitenkin lakisääteinen. Alan Luotettavien Kumppaneiden on nyt mahdollista näyttää sekä tilaajavastuulain vaatimat tiedot että potilasvakuutuksen voimassaolo yhdellä raportilla, mikä helpottaa kilpailutuksiin osallistumista.

Syksyllä muutoksen tuulet puhalsivat kunnolla – uudistuksia tapahtui niin Luotettava Kumppani -raportin ulkoasussa, tietolähteissä kuin sisällössä.

Syyskuun lopussa RALAn jäsenien RALA-pätevyysraportin ulkoasu uudistui ja selkeytyi. Raportti on nyt helpommin luettava – ja näyttäähän se freesimmältä!

Lokakuun alusta lähtien olemme saaneet YTJ-tiedot Suomen Asiakastiedolta, ja tietojen päivittymisen osalta ainoa muutos on tietolähteen vaihtuminen.

Uutta raportilla on liikennelupatieto niiden yritysten osalta, joilta liikennelupa löytyy. Saamme tiedon liikenneluvan voimassaolosta suoraan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylläpitämästä valtakunnallisesta liikennelupajärjestelmä VALLU:sta.

Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -sertifikaatin voi lisätä Luotettava Kumppani -raportille

Viimeisimpänä uudistuksena on mahdollisuus Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -sertifikaatin lisäämiseen raportille.

Tilaajavastuu on solminut yhteistyösopimuksen Suomen Asiakastiedon kanssa, ja 13.11.2017 alkaen Suomen Vahvimmat -sertifikaatti on ollut mahdollista ostaa lisättäväksi yrityksen Luotettava Kumppani -raportille.

Sertifikaatin lisääminen on Asiakastiedon myymä lisäpalvelu. Asiakastieto välittää Tilaajavastuulle niiden yritysten tiedot ja luokituksen, jotka ovat ostaneet Suomen Vahvimmat -sertifikaatin Luotettava Kumppani -raportille. Lisäämme sertifikaatin raportille Asiakastiedon ilmoittaman luokituksen mukaan, ja se näytetään Luotettava Kumppani -raportilla 12 kuukauden ajan. Jos kyseessä on kestotilaus, tilaus edellyttää Asiakastiedon luokitusehtojen täyttymistä uuden tilauskauden alkaessa. Asiakastieto toimittaa Tilaajavastuulle luottoluokituksen mukaiset sertifikaattituotteet. Tietojen oikeellisuudesta vastaa Asiakastieto.

Raportilla näkyvät luokitukset ovat Suomen Vahvimmat, Suomen Vahvimmat AA sekä Suomen Vahvimmat Platina. Jos yrityksesi kuuluu Suomen Vahvimpiin, osoita se myös  Luotettava Kumppani -raportilla

Uudistusten avulla pyrimme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Mitä enemmän tietoja yhdellä raportilla on, sitä vähemmän yrityksillä on hallinnollista työtä.

 Lue lisää Asiakastiedon sertifikaatista


Lue lisää aiheesta