« takaisin

Caracomin CrewCare – vaivattomamman työturvallisuuden asialla

04.5.2018

Caracomin_CrewCare_vaivattomamman_tyoturvallisuuden_asialla

Uskon, että valtaosa rakennus- ja teollisuusalan yrityksistä nimeäisi kysyttäessä työturvallisuuden yhdeksi tärkeimmistä arvoistaan. Silti juuri työturvallisuudesta joudutaan tinkimään liian usein. Kustannustehokkuus on puristettu huippuunsa ja aikataulupaine on kova. Digitaaliset työturvallisuuspalvelut koetaan joko liian kalliiksi tai hankaliksi käyttää, eikä työturvallisuushavaintojen kirjaaminen ruutuvihkoon ole nykypäivän työtahdissa tarpeeksi skaalautuva tai reaaliaikainen vaihtoehto.

Caracom Group Oy julkaisi huhtikuussa 2018 uuden työturvallisuuspalvelunsa, jossa näkyy vahvasti vuosikymmeniä teollisuudessa kenttätyössä olleiden tekijöiden kädenjälki. Caracomin CrewCare-palvelussa on alusta asti panostettu kahteen asiaan: palvelun tulee olla äärimmäisen helppokäyttöinen ja hinnoittelun niin joustava, että palvelu on saatavilla myös pienimmille isä ja poika -tyylisille yrityksille. Työntekijät pystyvät vaivattomasti puhelimella raportoimaan omia työtehtäviään ja kirjaamaan työturvallisuushavaintojaan. Työnjohtaja näkee omasta näkymästään reaaliajassa työtehtävien etenemisen ja kirjatut työturvallisuushavainnot.

Käytännönkokemuksesta käytännön ratkaisuun

Innoitus palvelun kehittämiseen kumpuaa vahvasti meidän caracomilaisten teollisuuden käytännön kenttäkokemuksesta rivimiehen, työnjohtotehtävien ja päällikön hommissa. Työturvallisuudesta jouduttiin tinkimään liian usein ajanpuutteen takia, ja aina jos jotain sattui, oli onnettomuus työnjohtajan vastuulla. Kyllä sitä aktiivivuosina tuli vietettyä useampikin uneton yö näitä asioita miettiessä. Pyrimmekin helpottamaan ennen kaikkea työnjohtajan työtä ja vastuuta. Palvelumme avulla työtehtävien kirjaaminen ja seuranta on helppoa ja vaivatonta. Jokaiselle työtehtävälle voidaan erikseen määritellä vaadittavat varusteet ja pätevyydet. Työntekijän pätevyystiedot pystytään automaattisesti hakemaan ja tarkistamaan Tilaajavastuun Taitorekisteristä.

Tilaajavastuu nähtiin meillä avainkumppanina, kun perustimme Caracomin kesällä 2017 ja istuimme alas suunnittelemaan palvelukokonaisuuttamme. Kehityspäällikkömme tuumasi osuvasti: "Tilaajavastuulla on Valttikortti ja kaikkien rakennusalan ja teollisuuden työntekijöiden tiedot jo valmiina, ei meidän kannata lähteä omaa henkilötietokantaa keräämään." Tilaajavastuun Taitorekisteri ja Valttikortti tuovat merkittävää luotettavuusarvoa palveluumme ja vähentävät työnjohtajalta turhaa työtä. Tilaajavastuun porukan kanssa on ollut antoisaa tehdä yhteistyötä ja varsinkin porukan rento meininki on yllättänyt. Odotimme virastomaisempaa otetta.

Me Caracomilla toivomme, että kehittyneiden teknisten ratkaisujen myötä työturvallisuus lisääntyy tulevaisuudessa huomattavasti. Mikäli Caracomin palvelua käyttämällä vältetään yksikin vakava tapaturma, tämä kaikki työmme on jo ollut tekemisen arvoista!

Tekstin on kirjoittanut Santtu Harjuhaahto, Caracom Group Oy

Caracom Group Oy on ohjelmistoalan yritys, joka tuottaa ohjelmistopalveluita laaja-alaisesti teollisuuteen sekä julkisen sektorin vaativiin tarpeisiin työturvallisuuden ehdoilla. Caracomista löytyy kokemusta kansainvälisiltä teknologiamarkkinoilta sekä erittäin vankkaa käytännön kokemusta teollisuudesta ja rakennustyömailta. Tämä mahdollistaa käytännönläheiset ja kattavat ratkaisut työturvallisuuteen sekä työmaiden hallintaan.

Blogi on osa sarjaa, jossa esittelemme partnerimme sekä heidän tarjoamiaan palveluita ja tuotteita. Kaikki Partnerit esittäytyvät -blogisarjan postaukset löydät täältä.


Lue lisää aiheesta