« takaisin

Apua, minulla on liikaa kortteja!

Monen meistä lompakko pursuilee nykyään kortteja. On matkakorttia, luottokortteja, henkilöllisyystodistuksia, kulkukortteja ja bonuskortteja. Lisäksi monella on erilaisia pätevyystietoja- ja todistuksia, esimerkiksi työturvallisuuskortti tai sähkötyöturvallisuuskortti. Entä jos voisitkin vähentää korttien määrää? Entä jos pätevyydet voisikin lukea yhdeltä kortilta?

apua_minulla_on_liikaa_kortteja.jpeg

Taitorekisteri on vastaus korttivuoren aiheuttamaan tuskaan. Se on sähköinen rekisteri pätevyyksien kokoamista, hallinnointia ja tarkastamista varten. Työnantajasi voi syöttää pätevyyksiäsi palveluun – tosin osa pätevyyksistä ilmestyy sinne automaattisesti alkuperäiseltä pätevyysrekisterin ylläpitäjältä. Taitorekisterissä olevat pätevyydet voi lukea Valttikortilta vaikkapa ilmaisen Taitorekisteri-mobiilisovelluksen avulla. 

Mitä pätevyyksiä Taitorekisteristä löytyy?

Taitorekisterissä on roima määrä rakennusalan yleisiä pätevyyksiä. Pätevyyksiä on eri tyyppisiä:

Suoraan alkuperäisestä rekisteristä haettavat pätevyydet:

  • SFS 6002 sähkötyöturvallisuus
  • Inspecta Muoviputkihitsaajat (sähköhitsaus & puskuhitsaus)

Suoraan alkuperäisestä rekisteristä haettavat pätevyydet eivät vaadi sinulta mitään toimenpiteitä – ellet halua jostain syystä poistaa niitä Taitorekisteristä. Siinä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä alkuperäisen rekisterin pitäjään.

Työnantajan itse syöttämät, verifioitavat pätevyydet:

  • VTT Märkätilojen vedeneristäjä, siveltävät eristeet
  • VTT Märkätilojen vedeneristäjä, muovimatot

Nämä pätevyydet käyttäjä, usein työnantajasi, lisää rekisteriin itse. Lisäämisen jälkeen ne verifioidaan pätevyyden myöntäjältä. Verifiointia varten tarvitaan sertifikaatin numero, joten toimita se työnantajallesi pätevyyden lisäämistä varten.

Työnantajan itse syöttämät, verifioimattomat pätevyydet:

Nämä pätevyydet syötetään rekisteriin itse. Niitä ei verifioida mistään.

Lisäksi yrityksellä voi olla omia pätevyyksiä, esimerkiksi perehdytyksen suhteen. Työnantajasi voi ylläpitää niitäkin Taitorekisterissä. Tulevaisuudessa myös pätevyyskoulutuksia tarjoavat tahot voivat lisätä tiedon pätevyydestäsi Taitorekisteriin heti koulutuksen jälkeen – tämä tietenkin vaatii sinulta erillisen hyväksynnän. Kun pätevyys tallennetaan palveluun heti koulutuksen jälkeen, sinun ei tarvitse odottaa, että saat postitse kortin tai todistuksen, vaan tieto pätevyydestä näkyy heti.

Laajennamme Taitorekisterissä olevia pätevyystietoja jatkuvasti. Uutena pätevyytenä Taitorekisteristä löytyy työturvallisuuskortti, jonka voimassaolon varmennamme aina Työturvallisuuskeskuksen rekisteristä. Ajankohtaisen listan pätevyyksistä löydät täältä (jotta pääset oikealle sivulle, kirjauduthan sisään yritystilillesi).

Mitä enemmän pätevyyksiä Taitorekisterissä on, sitä useammasta kortista pääset eroon! Lisätietoja pätevyyksistä ja palvelusta muutenkin löydät alla olevasta linkistä:

Kirjaudu ja tutustu palveluun


Lue lisää aiheesta