« takaisin etusivulle

Antti-Eemeli kasvoi harjoittelijasta API-asiantuntijaksi

20.6.2018

Antti-Eemeli-Makinen

Antti-Eemeli Mäkinen on pitkänlinjan tilaajavastuulainen. Tilaajavastuulla hän on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien. Aluksi harjoittelijana, sen jälkeen erinäisissä myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä ja lopulta nykyisissä tehtävässään. Tällä hetkellä Antti-Eemeli vastaa Tilaajavastuulla integraatioista ja partnereista. Tilaajavastuulla hän on omakohtaisesti saanut olla todistamassa, miten pienestä startup-yrityksestä on kasvanut 11 vuoden aikana kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota intohimoisesti kehittävä yritys. Sitä hän pitääkin oman uransa opettavaisimpana kokemuksena.

Pienessä yrityksessä loistavat ura- ja kehitysmahdollisuudet

Uransa alussa Tilaajavastuulla Antti-Eemeli teki kaikenlaisia tehtäviä, joita vain pienessä yrityksessä oli mahdollista tehdä. Hyvän asenteen ja onnistumisen halunsa ansiosta myös vastuut ja tehtävät yrityksessä kasvoivat nopeasti. ”Jo opiskeluaikana tiesin, että haluan löytää työn, jossa on mahdollisuus yhdistää myynnin ja tietotekniikan osaamistani.

Opiskeluaikoinaan Antti-Eemeli toimimyynti- ja asiakaspalvelutehtävissä muun muassa uusasiakashankinnassa sekä asiakastuessa. Näiden vuosien aikana Tilaajavastuun asiakasmäärä kasvoi hurjasti, mikä toi mukanaan haasteita sovittaa työt ja opinnot.

Vaikka opintojen ja työn yhteensovittaminen olikin joskus aika haasteellista, en vaihtaisi päivääkään pois näistä vuosista. Tilaajavastuulla minuun on luotettu alusta asti, ja olen saanut mahdollisuuden kasvaa ihmisenä kuin oman alani asiantuntijana. Olen alusta asti saanut olla osana yrityksemme upeaa kasvutarinaa. Näihin vuosiin mahtuu miljoona ja yksi erilaista polkua. Matkan varrella on sattunut ja tapahtunut paljon. Meillä tilaajavastuulaisilla on kaveria ei jätetä -asenne, ja tämä aito halu auttaa ja tukea työkaveria on ehdottomasti ollut aina meidän yrityksemme mahtavin voimavara.

Työssä monipuolisuutta ja vastuullisuutta

Itseohjautuvuus on keskeinen osa Tilaajavastuun yrityskulttuuria. Tilaajavastuulla työskentelee paljon erilaisia ihmisiä, joista jokainen on oman erityisalueensa ammattilainen. Antti-Eemelin yli kymmenen vuoden työura Tilaajavastuulla on hyvä esimerkki siitä, kuinka oma osaaminen ja työtehtävät muuttuvat oman panostuksen ja motivaation kautta.

Tilaajavastuulla viettämiensä vuosien aikana Antti-Eemelille on päässyt kerryttämään monipuolista näkemystä suomalaisesta yrityselämästä ja julkishallinnosta myymällä Tilaajavastuun palveluita asiakkaille, hoitamalla asiakkaiden järjestelmäintegraatioita sekä toimimalla asiantuntija sekä yhteyshenkilönä useille Tilaajavastuun sidosryhmille.

Parasta työssäni on monipuolisuus – se ettei yksikään päivä ole samanlainen, ja tehtävät vaihtelevat. Työhöni kuuluu paljon vastuullisuutta ja mahdollisuuksia vaikuttaa yrityksemme liiketoiminnan kehitykseen. Työtehtävissäni saan olla päivittäin tekemisissä niin muiden tilaajavastuulaisten, meidän omistajiemme, asiakkaiden kuin kumppaneidenkin kanssa.

Yhteistyössä mahdollisuuksia aina kansainvälistymiseen saakka

Nykyisessä tehtävässään Antti-Eemeliä innostavat mielenkiintoiset ja haasteelliset tehtävät, joita yhteistyö asiakkaiden sekä eri ohjelmisto- ja palvelutuottajien kanssa tarjoaa. Myös mahdollisuus hyödyntää ja kehittää osaamistaan myynnin, liiketoiminnan kehittämisen ja tietotekniikan parissa motivoi paljon.

Antti-Eemelin työhön kuuluu myös paljon erilaista sidosryhmäyhteistyötä, minkä takia hän on mukana useissa eri alojen kehitys- ja työryhmissä. ”Tässä työssä pääsen aktiivisesti mukaan vaikuttamaan kiinteistö- ja rakennusalan kehittämiseen ja digitalisaatioon. Silti ehdottomasti tärkein sidosryhmä omassa työssäni on muut tilaajavastuulaiset.

Lupa unelmoida tulevaisuudesta

Tilaajavastuulla kaikilla on lupa unelmoida, ja yrityksessä tuetaan itsensä kehittämistä. Jokaiselle tilaajavastuulaisella on vuosittainen koulutukseen varattu summa. Antti-Eemelin lähitulevaisuuden unelma onkin suorittaa Executive MBA -tutkinto ja toimia mahdollisesti joku päivä itse toimitusjohtajana jossain digitaalisiin palveluihin keskittyneessä yrityksessä.

Haluatko lukea muista tilaajavastuulaisista? Kaikki uratarinamme löydät täältä.

Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Tilaajavastuulla. Jos haluat tutustua meihin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta