« takaisin

Viisi syytä liittyä Luotettavaksi Kumppaniksi

Viisi syytä liittyä Luotettavaksi Kumppaniksi

Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksen solmimista, että työtä alihankintana toimittava yritys on täyttänyt lakisääteiset velvoitteensa sopimuspuolena ja työnantajana. Toimittajayritys taas on velvollinen antamaan tilaajalle lain vaatimat todistukset.

Tilaajasi on ehkä joskus suositellut yrityksellesi Luotettava Kumppani -palveluun liittymistä, mutta olet saattanut ajatella, että palveluun liittymisestäsi hyötyy ainoastaan tilaaja. Luotettava Kumppani -palvelu automatisoi tilaajavastuulain vaatimien todistuksien keräämisen ja koostaa niistä Luotettava Kumppani -raportin, jonka tilaajat voivat tarkastaa ja arkistoida Raportti-palvelustamme.

On totta, että Luotettava Kumppani -yritykseltä tilaaminen helpottaa huomattavasti tilaajan selvitysvelvollisuutta, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt se tosiasia, että myös Luotettava Kumppani -yritys itse saa palveluun kuulumisesta huomattavia hyötyjä:

  1. Yksi raportti, kaikki lakisääteiset tiedot. Luotettavan Kumppanin kaikki tilaajavastuulain vaatimat tiedot on koostettu yhdeksi sähköiseksi raportiksi.
  2. Luotettava Kumppani -yrityksen tilaajavastuutiedot ovat ajan tasalla. Selvitettävät tiedot eivät saa tarkastushetkellä olla kolmea kuukautta vanhempia. Luotettava Kumppani -yritysten tiedot pidetään aina ajan tasalla palvelussa.
  3. Säästät aikaa turhalta paperinpyörittämiseltä. Luotettavan Kumppanin ei tarvitse keräillä tietoja eri lähteistä ja toimittaa niitä erikseen kaikille tilaajilleen. Riittää kun toimitat ne meille.
  4. Erotut eduksesi tarjouskilpailuissa. Luotettava Kumppani -yritys on tilaajalle helppo ja luotettava valinta. Kannattaa jo tarjouksentekovaiheessa ilmaista olevansa Luotettava Kumppani ja liittää tarjoukseen mukaan oman yrityksen Luotettava Kumppani -raportti.
  5. Osa tiedoista haetaan sähköisesti ja erillisiä todistuksia ei tarvita. Eläkevakuutustodistuksia ja verotustodistuksia ei tarvitse hankkia erikseen, vaan tiedot haetaan sähköisesti suoraan palveluntarjoajilta.

Luotettavaksi Kumppaniksi liittyminen ei ole vain palvelus tilaajillesi, vaan myös itsellesi ja yrityksellesi. Tilaajavastuulain mukaisten tietojen koostaminen ja toimittaminen työn tilaajalle manuaalisesti vie paljon aikaa. Helpota sinäkin arkeasi ja liity yli 60 000:n Luotettavan Kumppanin joukkoon!

Liity Luotettavaksi Kumppaniksi


Lue lisää aiheesta