Ratkaisutyöpaja 16.9.2022

16.9.2022 klo 9–11

Teema: Oppi- ja koulutussopimusten sekä työharjoittelun ohjauksen kannusteiden kehittäminen

Syksyn tulevissa työpajoissa syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana syntyneitä ratkaisuaihioita viedään yhdessä pidemmälle. Ilmoittaudu innovoimaan alla olevalla lomakkeella! 

Ongelman kuvaus:

Kun uusi tekijä (harjoittelija, oppilas, työntekijä) saapuu työpaikalle, hänelle pitää tarjoa riittävästi perehdytystä, ohjausta ja tukea, jotta hänestä voi tulla osaava ja tuottava työntekijä. Tällä hetkellä työnantajat usein pitävät perehdytystyötä ja työnohjausta ylimääräisinä rasitteina, jotka ovat pois muusta tuottavasta työstä. Kuitenkin onnistunut työssäoppiminen on edellytys sille, että alalle tulee lisää osaavia työntekijöitä. Mutta kuka kantaisi vastuuta asiasta ja miten?

Ratkaisujen eväät:

Taloudellisten kannusteiden kehittäminen voisi edistää sitä, että työnantajat sijoittaisivat aikaa ja resursseja ohjaukseen ja perehdytykseen. Tehokasta ohjausosaamista voitaisiin järjestelmällisesti kehittää eri tavoin, ja fyysiseen työhön heikommin kykenevät työmaakonkarit voisivat pidentää työuransa tekemällä tavoitteellista ohjaustyötä.

 

Työpajassa hyödynnämme Miroa ja autamme mielellään sen käytössä. Katso etukäteen video, johon olemme keränneet perusohjeistuksen. Ilmoittaudu mukaan! 

Ilmoittaudu
mukaan

 

Digitaalinen työllistyminen -ratkaisupaja

Ajankohta: 16.9. klo 9-11

{% endraw %}